15 Mart 2012 Perşembe

Unutmak ihanettir!)


Sayı:2012/31
Kod: 32–116488
Konu: (Unutmak ihanettir!)                                                                                                          15.03 .2012                                                                                                                                                                                                                                                                                        
BASIN AÇIKLAMASI
(CIA BAŞKANI David Howell Petraeus’un Türkiye’de İşi Ne?)
Kuzey Irak'ta 2003'te Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin arkasındaki isim olarak bilinen Orgeneral David Howell Petraeus CIA başkanı sıfatıyla Başbakan Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Üst düzey Askeri yetkililerle görüştü.
4 Temmuz 2003’te Irak’ta işgalci ABD askerlerine komutanlık yapan Orgeneral David Petraeus, Süleymaniye kentinde konuşlanan 11 Türk askerini tutuklatarak başlarına çuval geçirtmişti. O dönemin Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök ise; onurlu bir davranış sergileyeceği ve bu yapılanların Amerika’dan hesabını soracağı yerde Amerika’yı korumak için “Bu münferit bir olaydır” diyerek konuyu geçiştirmiş, ABD’nin çıkarlarını ülkemiz çıkarlarından üstün tuttuğunu göstermiştir. Türk halkı tarafından ÖFKEYLE karşılanan olay için “ABD’ye nota verilsin” diyenlere BOP Eşbaşkanı Erdoğan, “Müzik notası mı” karşılığını vermiş, dönemin Dışişleri Bakanı Gül de, “Büyük devletler özür dilemez” ifadesini kullanmıştı.
 David Howell Petraeus, bu olaydan sonra ödüllendirilmiş ve önce Afganistan’daki NATO güçlerinin komutasına getirilmiş ardından da CIA Başkanı yapılmıştı.
David Howell Petraeus hem Irak’ta, hem de Afganistan’da adıyla sanıyla bilinen pek çok katliamlara imza atan bir katildir. Doğal olarak emperyalist ABD’nin çıkarlarına bunca suça bulaşmış bir insanın yeri sıradan bir generalin yerinden öte olması gerekiyordu o da öyle oldu ve CIA’nin başına getirildi.
CIA’nin başına getirilmesi ile birlikte ayağının tozuyla geçen yıl 14 Temmuz'da Türkiye’ye damladı.  Geliş tarihi ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un ziyaretinin hemen ardından, tam da AKP iktidarının Libya’da Amerika adına üstlendiği görevlerden birisi olan sözde Libya muhaliflerini İstanbul’a topladığı tarihe denk geldi. Bu toplantı sonucu Libya muhaliflerinin tanınması kararı alındığı gibi bu işbirlikçi çetelere yardım sözü verilmesi de unutulmadı.
Ankara'ya geldiği zaman CIA Başkanlığı görevi ilan edilmiş olan Petraeus'un o tarihte Ankara'da, Davutoğlu'nun sağladığı koordinasyon sayesinde Suriyeli muhalif askerler ve Genel Kurmay Başkanı Işık KOŞANER ile de görüşmüştü. Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının bu görüşmeden yaklaşık 15 gün sonra istifa etmeleri bir tesadüf müdür?
Dört orgeneralin beklenmedik istifalarının arkasında AKP iktidarı ile anlaşmazlık, Balyoz, Ergenekon gibi konular değil de CIA’nin Suriye operasyonumu vardır?
Bilindiği gibi, Türkiye benzer bir olayı 1990'da yaşamıştı. Özal'ın ABD ile birlikte TSK’nin Irak'a operasyon yapmasını istemesi üzerine bu operasyona karşı çıkan Orgeneral Necip Torumtay istifasını vermişti.
CIA Başkanı David Howell Petraeus  -AKP görüşmesinin ardından yapılan açıklamaya göre “bu katilden, bölgemizde yaşanan olaylarla ilgili olarak yardım istenmiş. PKK ile ilgili olarak geniş bir yardım sözü alınmışmış.”
AKP iktidarını ülkemizin başına bela edenler, onu “deliğe süpürmeden kullanmak için” AKP ye destek veriyorlar.  Ancak biz biliyoruz ki; dünyanın her yerinde yaşanan terör olaylarının sorumlusu baş terörist ülke konumunda olan ABD emperyalizmidir. Şimdi birileri kalkmış bu gerçekleri tersyüz ederek teröre karşı işbirliği yapılacağını söylüyor. Toplumsal belleği uyuşmuş muhalefet ise tümüyle bu gerekçeleri görmezden gelerek susuyor.
Kapalı kapılar arkasında ülkemiz ve bölge halklarının yazgısını bu kanlı katille konuşma gafletine düşenleri ve bu gerçeği görmezden gelenleri gerçekten de iyi tanımalıyız. Bunlar bugüne dek ölümü gösterip bizleri sıtmaya razı edenlerdir. PKK’yı bahane ederek bu kanlı katille hem Türkiye, hem Suriye, hem İran, hem Libya hem de füze kalkanı sorunlarını görüşen bir AKP iktidarı ile karşı karşıyayız. İşte bu yüzden bu kanlı katilin ülkemize gelişi bilinmelidir ki, ülkemizin başına yeni çoraplar örecektir.
ABD emperyalizminin dayatmalarını sessizce kabul edenler; bu hareketlerinden dolayı ödüllendirilebilirler. Ne var ki, böylesi bir oluşuma geçit vermek demek Türkiye’nin başına çıkarılamaz çorapların örülmesi, çuvalların geçirilmesi demektir.
Bu nedenle ülkemizin bütün Kemalistleri,  yurtseverleri, devrimcileri, sosyalistleri BOP Eşbaşkanı ve iktidarına karşı birlikte tutum almalı, bu tür oluşumlara geçit vermemek için yenilmez bir güç oluşturmalıdırlar. Başka çıkış yolu yoktur.
CIA Başkanı David Howell Petraeus’un ülkemize gelişi demek; İran’ın,  Suriye’nin, Libya’nın, Lübnan’ın ve de Türkiye’nin geleceğinin karartılması demektir. Bu görevin ortağı ise hiç kuşku yok ki, Türkiye halkının emperyalizme karşı duyarlılığının iğdiş eden BOP Eşbaşkanı Erdoğan ve partisi AKP’dir
 Emperyalizme diz çöktürmek ve katil David Hovell Petraeus gibileri yeryüzünden silmek için “Biz bu hakkımızı saklı tutmak, bağımsızlığımızı emin bulundurmak için genel kurulumuzca, ulusal kurulumuzca bizi mahvetmek isteyen emperyalizme karşı ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı kavga vermeyi uygun gören bir yolu izleyen” tüm yurtseverleri birleşmeye çağırıyoruz.
YÖNETİM KURULU ADINA :                                                                                                                                      MAHMUT ÖZYÜREK
ADD ISPARTA ŞUBE BAŞKANI