27 Kasım 2015 Cuma

YALANCI BİR OSMANLI




Sultan Abdülhamit’in torunu Ayşe Adile Osmanoğlu, bakın neler söyledi:

Benim dedelerim o sarayları devletin parasıyla, devletin kasasından yapmadı. Kendi paralarıyla yaptı. Borç bile alsa, ödemeyi kendi kasasından yaptı ve dedelerimden hiçbiri devlet hazinesini boşaltmadı!”

Değerli Dostlar,

Ayşe Adile Osmanoğlu’nun söyledikleri baştan aşağı gerçek dışıdır!
Sultan Abdülhamit’in torunu Ayşe Adile Osmanoğlu göz göre göre yalan söylemektedir!
Yalnız dedesi Sultan Abdülhamit değil, ondan önceki padişahlar V. Murat, Sultan I. Abdülaziz ve Sultan Abdülmecit de sarayları devlet parasıyla, hem de yabacılardan alınmış borç paralarla yaptırdılar!
Devletin hazinesini boşaltmaları söz konusu değildi, çünkü hazinede para yoktu, hazine tam takırdı!

Osmanlı torunu Ayşe Adile Osmanoğlu’nun dedeleri, yabancılardan aldıkları borç parayla saraylar yaptırdılar. Sonra iflas bayrağını açıp her şeyleriyle yabancılara teslim oldular.
Osmanlı torunu Ayşe Adile Osmanoğlu’nun yabancılardan aldıkları borçları, Osmanlı yıkılp gittikten sonra, Türk milleti ödedi.
Yani, 500 yıla yakın devlet yönetiminin tüm kademelerinden uzaklaştırdıkları, “Akılsız Türk” diyerek aşağıladıkları Türk Milleti ödedi!
Türk milleti, 500 MİLYAR DOLAR Osmanlı borcu ödedi!

İşin özeti budur, şimdi biraz ayrıntılı olarak tarihi gerçekleri hatırlayalım.

Osmanlı İmparatorluğu tarihinde ilk kez 1854 yılında bir yabancı devletten borç aldı. İngilizlerden aldığı 200 bin Sterlin uzun vadeli borçla Osmanlı, dış borç batağına adım atıyordu. Girdiği borç batağı giderek büyüyecek, 1854–1875 sürecinde aldığı dış borçların tamamı 239 milyon lirayı bulacaktı.

Osmanlı İmparatorluğu 6 Ekim 1875 günü, iflas ettiğini gazete ilanlarıyla duyurup alacaklı yabancı devletlere bildirdi! Osmanlı İmparatorluğu SIFIRI TÜKETMİŞTİ!
Tüccarların, şirketlerin iflas ettikleri bilinmekteydi. Ancak bir imparatorluğun tıpkı akılsız, bilgisiz, deneyimsiz, tedbirsiz bir tüccar gibi iflas bayrağını açtığı görülmemişti!
Peki, Osmanlı’nın aldığı milyonlarca liralık dış borç paraları nerelere gitmişti? Osmanlı, aldığı dış borçla hiçbir yatırım yapmamıştı! Ne fabrika kurmuş ne de tarımı geliştirecek, üretimi artıracak projelere para yatırmıştı.
Osmanlı, yabancı devletlerden aldığı borç parayla saraylar, külliyeler, camiler yaptırmıştı.
Osmanlı padişahları, yabancılardan alınan borç parayla, Haremlerindeki seks köleleriyle ve oğlanlarla gece gündüz yatıp kalkmış, şarap içip günlerini gün etmişlerdi.
Hazinesinde para kalmayan, gırtlağına kadar dış borca batıp sonra da İFLAS ETTİĞİNİ ilan eden bir devlet ayakta kalabilir miydi?
İşte bu nedenle, 6 Ekim 1875 tarihi, Anlı Şanlı Osmanlı’nın gerçekten yıkıldığı tarihtir!

20 Aralık 1881 tarihinde Osmanlı Devleti, “Muharrem Kararnamesi” adıyla bir kararname imzalandı. Bu kararname ile Düyun-i Umumiye İdaresi kuruldu. Düyun-i Umumiye İdaresi demek, Genel Borçlar İdaresi demektir.
Dış borçlarını ödeyemeyince İFLAS EDEN, yani sıfırı tüketen Osmanlı’nın alacaklıları İstanbul’a geldi, bugünkü İstanbul Erkek Lisesi’nin binasına yerleşti. Osmanlı devletinin gelirlerinin bir bölümü bu yabancı idarenin emrine verildi. Osmanlı topraklarında, Türkiye’de; tuz, balık avı, tütün, alkol ve damga pulu vergilerini yabancılar toplamaya başladı.
Topraklarında yabancıların vergi topladığı bir devlete, gerçekten devlet diyebilir misiniz? Sıfırı tüketerek yıkılan Osmanlı’nın toprakları adım adım yabancıların eline geçmekteydi.

24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması ile genç Türk Devleti, Osmanlı’nın borçlarını da yüklendi!
Kamu Maliyesi Uzmanı Dr. Mahfi Eğilmez’in 2013 yılında yapmış olduğu hesaplamaya göre, Osmanlı’dan genç Türk devletine kalan borç yaklaşık 500 MİLYAR DOLAR.
Osmanlı’dan Türklere, 500 MİLYAR DOLAR BORÇ miras kalmıştı!
Ataürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 500 MİLYAR DOLAR Osmanlı borcunu ödedi.

Bu tarihi gerçekleri, düpedüz yalan söyleyen Osmanlı torunu Ayşe Adile Osmanoğlu’nun suratına bir TÜRK TOKATI gibi yapıştırıyorum!

Tarihten ders alalım.
Sarayları olan Osmanlı, dış borç batağında boğuldu!
Yabancılardan aldığı toplam 500 milyar dolar borcu ödeyemeden yıkılıp gitti.

Günümüz Türkiye’sinde Osmanlı’dan kalan saraylar bulunmaktadır.
Ancak bunlara ek olarak yeni Saraylar da yapılmaktadır!
Ve Türkiye’nin dış borcu 500 milyar dolara yaklaşmıştır!

Uydurma Osmanlı hikâyeleriyle ve yalancı Osmanlı torunlarının palavralarıyla kandırılmak istenen Türk gençlerinin bilgilerine sunarım.

Yılmaz Dikbaş
18 Kasım 2015, Çarşamba
dikbas@kalinka.com.tr
0532 233 31 52

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder