30 Temmuz 2016 Cumartesi

“Şehit Ali İhsan Kalmaz’a utanmazca saldırı” KİM DARBECİ?



Sayı:2016/15
 Konu: “Şehit Ali İhsan Kalmaz’a utanmazca saldırı”                                                           30 Temmuz 2016          
Kod: 32.011.159
BASIN AÇIKLAMASI
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi üzerine Tarihi ve Kültürel Mirası Araştırma ve Koruma Derneği, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi'nin adının değiştirilmesini istemiş.
Dernek, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazdığı dilekçede şunları yazmış;
"27 Mayıs 1960 darbesinde Büyük Postahane binasını ele geçirmeye çalışırken 22 yaşındaki genç ihtilalci Harbiyeli Topçu Teğmen öldürülmüştür. Ancak bu teğmen ve aynı darbede ölen ihtilalci 5 kişi Hürriyet şehitleri ilan edilmiş ve Anıtkabir'e gömülmüş ve ülkemizdeki pek çok okula isimleri verilmiştir. Bu utanç maalesef bizim şehrimiz Isparta'da da mevcuttur.”
Biz Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, kuruluş değerlerimizin, Türk devriminin temellerine ilk dinamitleri yerleştiren bir iktidara karşı TSK’nın ülke ve ulusun varlığına, birliğine sahip çıkma adına giriştiği hareket sırasında şehit düşen “Ali İhsan KALMAZ”I bir kez daha saygı ile anıyoruz.
Ancak “durumdan vazife çıkarma” işgüzarlığını gösteren Tarihi ve Kültürel Mirası Araştırma ve Koruma Derneği üstüne vazife olmayan bu girişimi niçin yaptı?
Adı geçen derneğin bu dilekçeyi verdiği aynı günlerde yerel ve yaygın basında bir haber daha gündeme düştü.
Haber FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan BAKA ekibinin sorgusu tamamlandı. BAKA genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ve 5 görevli tutuklandı.”
Demek ki BAKA genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen referansı, beslendiği kaynak Said Nursi olan NUR tarikatının en güçlü cemaati olan Fetullah Gülen Terör Örgütü hareketinin üyesi olmaktan şüpheli olarak tutuklanmış.
BAKA genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, göreve atandıktan sonra BAKA -Tarihi ve Kültürel Mirası Araştırma ve Koruma Derneği ile ortak bir proje oluşturmuşlar.
Projenin adı: “NUR YOLU
Projeye göre; “Isparta’da Bediüzzaman Said-i Nursi odaklı İnanç Turizmi’ ne kazandırılabilecek tam 172 güzergâh bulunuyor. Barla’ da şehir altyapısının İnanç Turizmi’ ne yanıt verecek hale getirilmesi için şu ana değin ortalama 20 Milyon TL harcama yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile de Valilik tarafından Barla Bediüzzaman ve Risale-i Nur Müzesi inşa edilecek. Geniş açıdan İnanç Turizmi odaklı projenin tarafları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtım Fonu ve Barla Kültür, Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı da bulunuyor. Projelerin Koordinatörü ise Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş”
FETÖ gibi Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanı dinci çetelerin doğmaması için bunların beslendiği Said’i Nursi’ci yapılanmalara karşı kararlı mücadele yapılması yaşamsal bir zorunluluktur.
Fetullah Gülen’in Said Nursi’ye manen ve ilmen medyun olduğu yadsınamaz bir gerçekliktir.
Said Kürdi(Nursi); Kurtarıcımız ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e "Saltanat-ı hilâfeti" mahveden bir Deccal” , "şimal tarafında zuhur" eden bir Büyük Deccal de vardır. ,"o insafsız, o çok kusurlu adam" . "Ayasofya Camisini puthaneye, Meşîhat Dairesini (Osmanlı Diyanet Dairesi) kızların lisesine çeviren adamı sevmemek suç olması imkânı var mı" "günahkârlar", "seyyiesiz", "Süfyan", "Nefreti âmmeye lâyık adam", "Deccal", "İslam’ın en büyük fitne-i diniyelerinden”, “Türkiye'nin siyasi rejimi Nur Saadetini söndürmeye çalışmaktadır.” “Kemalistler seviyesiz, anarşist kimselerdir.” diye saldırır.
Fethullah’ın Hizmet Hareketi’nin merkezinde, Nursi’nin DERSANE modelini örnek alan “Işık Evleri” vardır.
Bu cemaat evlerinde Cumhuriyet'in adı “KEFERE DÜZENİ”, Atatürk'ün adı ise “DECCAL”dir. “Işık Evlerinde” “ALTIN KUŞAK” adı verilen gençlere Said Nursi’nin Risaleleri okutulur. Buradaki gençlere  “ilk hedefiniz devlet kurumları; ordu, milli eğitim, hâkimler ve savcılar cephesi, emniyet ve polis teşkilatı, ticaret odakları” … Diye hedef gösterilir.
Demek ki 15 Temmuz darbe girişimcileri ilhamlarını Said Nursi’den almaktadırlar/almışlardır.
FETÖ ye (sözde) karşı duruyor gibi görünen, ancak Said Nursi’yi yüceltmek için Projeler hazırlayan Tarihi ve Kültürel Mirası Araştırma ve Koruma Derneği, Şehit Ali İhsan Kalmaz’a utanmazca saldırırken bir kez daha düşünmeli. Cumhuriyet, Atatürk, Türk devrimi karşıtlığının varacağı son durak ihanet erbablığıdır.

YÖNETİM KURULU ADINA:                                                          Mahmut ÖZYÜREK
ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ
ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder