1 Mayıs 2014 Perşembe

UED ISPARTA ŞUBESİ 1 MAYIS EMEK BAYRAMINI KUTLUYORUZ

Küresel çete ve işbirlikçilerinin yarattığı sömürü düzenine, toplumsal adaletsizliğe, yoksulluğa, gericiliğe, bilim-sanat ve aydınlanma düşmanlığına karşı, tam bağımsızlığı, özgürlüğü, eşitliği, toplumsal adaleti ve aydınlanmayı savunan tüm  yurtseverlerin, birlik ve dayanışma günü olan

1 MAYIS EMEK BAYRAMINI KUTLUYORUZ.

Ulusal Eğitim Derneği
Isparta Şubesi Yönetim Kurulu


28 Nisan 2014 Pazartesi

TÜM ADD ŞUBELERİNE – KEMALİST KAMUOYUNA



HAZİRAN 2012 ADD Genel Merkez Genel Kurulunda, delegelerle “belge” olarak paylaştığım, daha sonra çok sayıda e-gazetede yayınlanan “AKP FAŞİZMİNİN PANZEHİRİ KEMALİZM” başlıklı yazımda şu satırlar yer alıyordu.

  “Emperyalizmin ve içimizdeki müttefiklerinin kaçacak köşe aramaya başladıkları Mitingleri organize eden, başta Kemalistler ve toplumsal muhalefeti örgütleyen öncü örgütlerin, bir kez daha bu denli yığınsal direnişi harekete geçirememeleri için gereken önlemleri almayı da unutmadılar. “içimizdeki yedek kuvvetleri ve Truva atları” görevlerini eksiksiz yerine getirmeleri konusunda uyarıldılar ve harekete geçmeleri istendi.
Tabanın baskısı ile bu güne kadar Soros ve AB fonlarından beslenmeyen, Anti-emperyalist, Antifaşist özünü koruyan Demokratik Kitle örgütlerinin üst yönetimlerine, örgütleri dirençsiz, “uysal- uyumlu” hale dönüştürecek, geçmişinde ne emperyalistler ve işbirlikçileri, ne de Kemalistlerle bir sorunu olmayan “parlatılmış” kimlikleri sürdüler. Böylece Kemalist hareketin stratejik öncelikleri değiştirildi. Faşizme karşı savaşımın aynı zamanda Emperyalizme karşı savaşım olduğu gerçeği ötelendi. Savaşımın ana merkezi yalnızca laik-Anti laik/AKP baskısına kaydırıldı.” http://www.1mart2003.com/makale/mahmut-ozyurek/akp-fasizminin-panzehiri-kemalizm/140.html
Bu değerlendirme; o günün koşullarında Kimi demokratik kitle örgütlerinin yönetimine ardı- ardına getirilen kişilerin ve özellikle ADD Genel Başkanlığına “parlatılarak” getirilen Tansel Çölaşan'ın davranış, söz, yazı ve eylemleri üzerine yapılmıştı.
Yanılmış olmayı çok isterdim. Yanılmamışım. Önce; Haziran 2012 de Toplanan genel kurulda, ADD Tüzüğünde  “Genel Kurulun görev ve yetkileri arasında sayılan”  Şube Yönetimlerini “görevden alma” yetkisi Genel Yönetim Kuruluna bir oldu-bitti ile devredildi. 
ADD Genel Başkanlığına  “özel görevli” olarak getirilen Tansel Çölaşan ve ekibi; Genel hukuk kurallarına- Türk Medeni Kanununa aykırı olan bu “görevden alma” yetkisine dayanarak, Kemalist ilkeleri savunan,  Genel yönetimin Kemalizm karşıtı, hukuka aykırı söylem ve eylemlerini “deşifre eden” şube başkan ve yönetimlerini hemen görevden almaya başladılar.   Bu işlemde kullanılan yöntemler “Silivri hukukunu” aratmıyordu.
 Önce kimin/kimlerin görevlerinden alınacağına Tansel Çölaşan ve kimi GYK üyelerince karar veriliyor. Sonra görevden alınması kararlaştıran şube başkan ve yöneticileri hakkında; “gayri ahlaki yöntemlerle”, Atatürkçü düşünceye karşıtlığı mahkeme kararları ile belgeli kimi karşı devrimci elamanların yalancı tanıklıklarıyla elde edilen sözde, uydurma deliller üretiliyordu.
Böylece hazırlanan kumpaslar sonucu görevden alınan şubelerden biri de ADD Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Özyürek ve Onun görevden alınmasına yasal çerçevede itiraz eden Şube Yönetim Kurulu oldu.
Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Yönetimine karşı,  Özel görevli Tansel Çölaşan’ın tertiplediği,  Kemalist kamuoyunda “Ajan-provokatör(KIŞKIRTICI) olarak bilinen” ADD GYK üyesi ve B. Akdeniz Bölge sorumlusu olan Mehmet PINAR’ın önemli rol üstlendiği, Isparta’daki Atatürkçülüğü şaibeli kimilerinin marifeti ile sahneye sürülen kumpas, “yıkım-çökertme” sürecine karşı; yasal olarak başlattığımız hukuksal süreç devam ediyor.
1-  ADD Genel Yönetim ve Disiplin Kurulunun; ADD Isparta şube başkanı Mahmut ÖZYÜREK’in "ADD üyeliğinden ve şube başkanlığından kesin ihracına" ilişkin kararlarında, şikayet ve tanıklığını, temel dayanak olarak  değerlendirdikleri  Hacer ÇİMENLİ;  Mahmut ÖZYÜREK 'in şeref ve haysiyetine, onuruna alenen hakaret suçu nedeniyle, yani "bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak" suçu nedeniyle, Isparta 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, 09.04.2013 tarih ve  2013/137 sayılı kararı ile   "TCK’nin 125/4 maddesi uyarınca" cezalandırılmıştır.(Ek:2)
2-  Hacer Çimenli hakkında açmış olduğumuz tazminat davası karar aşamasındadır.
3-  Yine Tertibi düzenleyen Tansel ÇÖLAŞAN ve ekibine, ADD Isparta Şube Başkan ve Yöneticilerinin görevlerinden alınmalarını sağlayacak gerçeğe aykırı belge ve bilgileri, duyumlara dayalı gayri ahlaki, olmamış, olması olanaksız olayları olmuş gibi aktaran Akdeniz Bölge sorumlusu, GYK üyesi Mehmet Pınar; “ ISPARTA 2. SULH CEZA MAHKEMESİNİN; 05.03.2014 TARİH VE 2014/188 Esas sayılı kararları ile Türk ceza Kanunu 125/1 (Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldırmak” ve Türk ceza Kanunu 125/2(Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.)   Maddeleri gereğince “CAZALANDIRILMASINA”  karar verilmiştir.               
4-   Mehmet PINAR aleyhine ayrıca tazminat davası açılmış ve dava devam etmektedir. 28.04.2014
MAHMUT ÖZYÜREK