3 Nisan 2015 Cuma

“Berkin Elvan Bir Kez Daha Katledilmiştir” Açıklamasına Yanıt



İstanbul Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın haince katledilmesi ile ilgili olarak, ADD Gül Isparta Şubesi adına AJANS32 de bir açıklama yayınlandı.
Açıklama baştan sona AKP iktidarına “akıl verme”, “yol gösterme” , AKP den “adalet umut etme”  ve yakınmadan ibaret.
Açıklamayı yapan örgütün kimliği kısmını kapatarak okursanız, AKP yandaşı bir örgütlemenin kaleminden çıkmış olduğundan kuşku duymanıza gerek kalmaz.
Açıklamada “hukukun üstünlüğünün savunulamayacağını öğrenmenizi umuyoruz.” , ” Korumadınız, koruyamadınız”, “kahrolarak izledik” dışında AKP iktidarına bir eleştiri olmadığı gibi, yol gösteren, çözüm öneren bir söyleme rastlanmıyor.
Atatürkçü olmak, Atatürkçülüğü bir yaşam biçimi olarak kavramaktır. Bedel ödemektir. Atatürkçülük; bir oyun veya geçici bir heves, kişisel yetersizliğinize tatmin aracı, dedikodu üretme, pazarlama aracı,  sıkıldığınızda zaman geçirecek bir hobi olarak algılanır ve uygulanırsa kendinizi ve örgütü statükoculuk, icazet, yapaylık, gösteriş, eylemsizlik, bataklığına sürüklersiniz.
Kemalist Cumhuriyet; tarihinin gördüğü en kapsamlı araç ve ihanet yöntemleri kullanılarak dinci faşist bir diktatörlük tarafından ele geçirilmiştir. Bu ele geçirme her alanda ve her anlamda gerçekleşmiştir.
Atatürkçüler, İşte bu dinci faşist diktatörlüğe karşı savaşım vermektedirler. Yalnız dinci faşizme karşı değil, aynı zamanda dinci faşizmi üreten emperyalizm bataklığına karşı da savaşım vermek durumundadırlar. Çünkü emperyalizme karşı durulmadan, emperyalizm yenilmeden “faşizmin” yenilmesinin bağımsızlığın gerçekleşmesinin olanaksız olduğunu bize Mustafa Kemal Atatürk öğretmiştir.
Dünyadaki ve ülkemizdeki bağımsızlık savaşlarından çıkardığımız deneyimlerden bilinir ki; emperyalizmin dümen suyuna girmiş, iktidarı ele geçirmiş egemenlerin belirlediği yasal sınırlar içerisinde kalınarak emperyalizme karşı, faşizme karşı mücadele verilemez. Bırakalım devrim iddiasında olan bir örgütü, kendi meşruluğunu esas almayan, kimliğini savunmayan hiçbir muhalif güç faşizmin yasalarına yaslanarak ve onun icazetine sığınarak ayakta kalamaz.
Masonik bir laikçiliği öne çıkartarak, dinciliği hedefe koyma girişimleri, emperyalizmle dinci geriliği birbirinden kopartma, emperyalizmi aklamak, saklamak, gizlemek, perdelemek için üretilmiş bir sahtekârlık ve ikiyüzlülüktür. Dünyanın mazlum halklarının kanlarıyla beslenen "baş düşman" emperyalizm yerine yalnızca dinci gericiliği hedefe koymak, bataklığı kurutmak için sivrisineklerle mücadele etmektir. 
Eğer bu gün Türkiye, işbirlikçi-İslamcı Faşizmin cenderesinde kıvranıyorsa, AKP halen ensemizde boza pişiriyorsa, bu, AKP’ye karşı olduğunu söyleyip, emperyalizme karşı olduğunu söyleyemeyenlerin aymazlığı yüzündendir.
Kemalist Devrimcilik; Herkes emperyalizme biat ederken, herkes emperyalizmle uzlaşmanın yollarını ararken, herkes diz çökerek direniyor görünürken devrimcilik,  emperyalizme, faşizme ve dinci gericiliğe karşı mücadeleyi büyütmektir.  Devrimci; ülkenin, halkın, özel olarak emeğin yararını esas alan, ülkenin bağımsızlığını savunan, özgürlük, eşitlik ve adalet için mücadele edendir.
GÜL ADD adına yapılan açıklama işte bu nedenlerle, Kemalist bilinç yoksunluğunun, ideolojik çarpıklığın, icazetli Atatürkçülüğün, akıl tutulması ve siyasal körlüğün dışa vurumudur. Bu açıklama bana, 5 Aralık 1918’de Wilson’a  “Amerikan Mandası” için mektup yollayan, yani ABD mandası için, cellatlarına yalvaran Osmanlı aydınlarını çağrıştırdı doğrusu.

"Yolunda yürüyen bir yolcunun, yalnız ufku görmesi kâfi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır" Mustafa Kemal ATATÜRK, 1930
Bu yolcu, Atatürkçülüğü kendine yol gösterici olarak benimsemiş, Kemalist düşün sistemini toplum yaşamına egemen kılmayı amaçlayan bir örgütün yönetiminde ise, Atatürk ün bu sözü yakıcı ve yaşamsal bir anlam kazanır.
Ufku değil, ufkun ötesini de görüp ve bilmeksizin bu örgütlenmenin tepesine bir kumpas ve tertip sunucu atanarak gelmişseniz hem kendinizi, hem de yönetiyorum iddiasında olduğunuz örgütü acınası durumlara düşürürsünüz.03.04.2015
Mahmut ÖZYÜREK

1 Nisan 2015 Çarşamba

Yeşil-Turuncu-Oynak (YTO-CHP) Kılıçdaroğlu Partisi / Mustafa YILDIRIM





Gelecekte açılacak “CHP darbecileri” davasına belge olsun diye bir kez daha yayınlıyorum:
Askeri cunta ve Özal hükümetlerinin baskıcı döneminden bunalan pek çok kişi, özgürlük ortamının genişlemesiyle somut çalışmalar için derneklere-vakıflara katıldılar; “STK” denilerek örtülen kuruluşların “project democracy” operasyonunun bir parçası olduğunu görünce de ayrılmak istediler.

Saim Sanlı da iyi niyetle TESEV kurucusu olmuştu; ancak daha sonra ayrılmak için bir dilekçe gönderdi:
“TESEV’in giderek artan bir biçimde, ulusal birlik ve bütünlüğümüzü ayrıştırıcı, başta Cumhuriyetimiz olmak üzere birçok ortak değerimizi aşındırıcı mahiyetteki rapor ve çalışmaların adeta odağı haline geldiğini –bilerek veya bilmeyerek- ülkemizin ihtiyaç ve çıkarlarıyla giderek ters düştüğünü ve amacından uzaklaştığını üzülerek müşahede ettim.Üyesi olduğum TESEV’den istifa ederek ayrılmaya karar vermiş bulunuyorum.
İstifamın gereğinin yapılmasını rica ederim.”
Saim Sanlı’nın ayrılma isteği kabul edilmedi. TESEV’den ayrılma dilekçesi gazetelerde manşete çıktı. Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez, köşe yazısında bu dilekçeye yer verdi; “deşifre olan kimi niyetler ve ilişkilerin onların ‘tarafsız-masum-bilimsel-çağdaş bir sivil toplum örgütü’ gibi görülmesine mani olduğunu” belirttiği TESEV’in “ciddi bir özeleştiri”yapmasını ya da çalışmalarını durdurmasını istedi.
2006’daki bu olaydan altı yıl sonra, TESEV kurucusu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, örgütten ayrılmama nedeni sorulduğunda, TESEV’de “iyi aydınlar da var" demekle yetindi(Sivil Örümceğin Ağında, 26. Basım, s. 320)
Kılıçdaroğlu ve darbeci ekibinin CHP yönetimine parti dışından CHP programıyla, tarihiyle ilgisiz adam alınmasını eleştirenler! Konu o kişilerin siyasal inançları değildir!
Kılıçdaroğlu ve turuncu darbeci adamları CHP yönetiminde federasyonlaşan Türkiye’ye uygun etnik temsilciler alıyorlar! CHP yönetimi de ülkenin parçalanmasına uyduruluyor!
Örneğin Bekaroğlu, siyasal gücü nedeniyle mi alınıyor? Adamın Rize’deki oyları %1’i bulmuyor. Canı sıkılanlar Bekaroğlu’nun Laz milliyetçiliği girişimlerini anımsamalıdırlar.
Faruk Loğoğlu, Türkiye’nin federasyonlaşmasını (Etnik devletlere bölünmesini) isterken siyasal akıl mı yürütüyordu, yoksa Adigeleri mi temsil ediyor?
Tanrı’nın Kulu Sezgin, CHP’de Kürtleri, Hüseyin Aygün, Dersim özerk milliyetçilerini temsil etmiyorlar mı?
A. Davutoğlu’nun tez hocası, TESEV’in has elemanı Toprak Binnaz, yıllarca federasyonlaşmanın İslamcı alt yapısının kurulmasına yardım etmedi mi?
CHP’de İslamcı cemaatlerin (Yalnız Nurcular değil, şeyh-şıh örgütlerinin tümünün) temsilcileri yönetime alınmıyor mu?
Cin adam, oradan oraya uçan, kurnaz Kılıçdaroğlu, “İslamla uzlaştık, Kürtlerle de uzlaşıyoruz” derken kulağınızı tıkadıysanız
Siz, ulusal birlikçilik-Atatürkçülük- İslam devletçiliğine karşılık- halkçılık- çağdaşlık üstünde söz yarıştıra durun; atı alan, kılıcı kuşanan 2. Tayyip, Yeşil-Turuncu-Oynak CHP’yi kurdu bile!
CHP’de milletvekili olup da bu gelişmelere sessiz kalan, ya da mezhepçilik şımarıklığıyla partili arkadaşlarına hakaret eden milletin sözde vekilleri, suspus oturan kadınlı-erkekli sözde Kuvayı Milliyetçi CHP vekilleri şurası kesindir ki, yalnızca iktidar sahipleri değil, sizler de Türkiye’nin parçalanmasından sorumlu tutulacaksınız!
Ya siz, emirle parmak kaldıran, tüm bu gelişmeleri alkışlamak için sıraya giren atanmış parti delegeleri, siz de ayrı tutulmayacaksınız! Delege listeleri tarihin dosyasına çoktan girdi.
Seçim sandığı şantajıyla bu gelişmelere sessiz kalan, boyun eğen CHP üyeleri! Siz kendinizi sorumsuz mu sanıyorsunuz?
Davada herkese yer var! Hiç kuşkunuz olmasın!
Not: Çocukları zorla İmam Hatip okullarına sokularak Arapçaya-Arap kültürüne mahkûm edilen aileler çaresizce isyandalar! Kılıçdaroğlu sessiz, partisini, üyelerini harekete geçirip neden bu Cumhuriyet yıkıcılığını önlemeye çalışmıyor? Böyle sorunca “mezhep düşmanlığı” yapıyormuşuz! Haydi oradan utanmaz! CHP’nin mihenk taşı ne zamandır din ya da mezhep oldu?

Mustafa YILDIRIM, 3 Eylül 2014

31 MART: ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK DÜŞMANLIĞI! - Prof. Dr. Özer OZANKAYA



31 Mart 1909'da baskıcı Abdülhamit yönetimi, II. Meşrutiyet yönetiminin amaçladığı 'anayasaya bağlı, özgürlükçü yönetim düzeni'ni, "dine aykırılık" yalanıyla yıkmak amacıyla kanlı bir gerici ayaklanma girişiminde bulunmuş, Mustafa Kemal'in hazırlayıp Kurmay Başkanı olduğu Hareket Ordusu tarafından bastırılmıştı..
31 Mart – 1 Nisan 1921 ise, Türk ulusunun bu çağdışı Osmanlı yönetimi yüzünden ters dönmüş olan yazgısının yenilgiye uğratıldığı gün olarak, bağımsızlık savaşının zaferle sonuçlanması yolunu açan İkinci İnönü Zaferi’nin yıldönümüdür.
Özgürlükçü düzene düşman ve sömürgecilerin işbirlikçisi gerici güçler, kendilerini hem 1909’un, hem de 1921’in 31 Martında yenilgiye uğratan Mustafa Kemal’e ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne o günden beri el ele vermiş, dinmeyen bir kin kusmaktadırlar.
Bu kinledir ki, ulusal bağımsızlık ve özgürlüğümüzün güvencesi olan “Eğitim Birliği Düzeni”ni yerle bir etmeyi amaçlayan 4+4+4 yasasını, gericilik ve baskıcılığın simgesi olan 31 Mart’ın ayaklanmasının yıldönümüne rastlattılar!
Ama bununla, aynı zamanda Kurtuluş Savaşından beri işbirliği ettikleri sömürgeci Batı’nın II. İnönü Savaşında uğradığı büyük yenilginin hıncını da kusmuş oluyorlardı!
Çünkü bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlıca olaylarını yıldönümlerinde anmamızın, bellek ve bilinçlerde canlı tutmamızın, ulusumuzu güçlü tutmak için zorunlu olduğunu çok iyi bilmekte, BOP eşbaşkanı olarak bu günlerin anılmasını önlemeğe çalışmakta, ya da gericilik ve baskıcılığı simgeleyen olayları aynı günlerle çakıştırmaktadırlar. Böylece Türk ulusunu belleksiz ve bilinçsiz bir yığına indirgemek, birlik bilinç ve dayanışmasını köreltmek istemektedirler.
Türk ulusunun özgürlük, ulusal bağımsızlık, birlik ve yurt bütünlüğümüze karşıt, yıkıcı eylemlere izin vermeyeceği inancıyla, 31 Mart 1909 ve 31 Mart/1 Nisan 1921’in kurtarıcı önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve en yüksek rütbe ve mevkiden en küçük rütbe ve mevkiye dek onunla birlikte çalışan tüm özgürlükçü ve bağımsızlıkçı arkadaşlarını saygıyla, gönül borcu ve sevgiyle anıyoruz.