18 Haziran 2015 Perşembe

Bilderberg Toplantılarına katılanlar hakkında suç duyurusu



  
Kurulduğu günden bu yana görevi, emperyalist çıkarları doğrultusunda dünya halklarına zulmetmek, kan kusturmak olan Bilderberg bu sene de 11-14 Haziran’da Avusturya’nın Tirol eyaletinde toplanıyor.

Bilindiği gibi bu toplantılara her yıl diğer ülkelerin yanı sıra ülkemizden de yerli hainler katılmaktadır. Bu sene ülkemizi temsilen katılımcıların bazıları şunlardır: Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP’nin yeni milletvekili İlhan Kesici, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, Cumhuriyet yazarı Nuray Mert, Habertürk gazetesi yazarı Soli Özel ve Hukukçu -T24 yazarı Gönenç Gürkaynak.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak, Bilderberg Toplantılarında alınacak halk düşmanı kararlara ortaklık edecek ve bu halk düşmanı kararları hayata geçirmek için çalışacak olan hainler hakkında 12 Haziran 2015 Cuma günü Ankara Adliyesi önünde yaptığımız basın açıklamasının ardından suç duyurusunda bulunduk.

“Bilderberg “Yerli” Katılımcıları “Temel Milli yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama suçunu işlemektedirler” ozalitimizle, “Bilderberg Örgütlü Suç Grubudur”, “Bilderberg Emperyalist Örgüttür” dövizlerimizle, bayraklarımızla bu halk düşmanı örgütü ve bu oluşuma gönüllüce katılan yerli satılmışları teşhir ettik. 12.06.2015
Yapılan Suç Duyurusunun tam metni aşağıdadır:

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ANKARA

Suç Duyurusunda Bulunan: HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ

Vekilleri: Av. Orhan ÖZER, Av. Metin BAYYAR, Av. Ayhan ERKAN, Av. Ali Serdar ÇINGI,

Av. Tacettin ÇOLAK, Av. Sait KIRAN, Av. Halil AĞIRGÖL, Av. Azime Ayça ALPEL,

Av. Pınar AKBİNA, Av. Doğan ERKAN

Kızılırmak cad. 7/9 Kavaklıdere /ANKARA

Şüpheliler:

1- Mustafa KOÇ

2- Ali BABACAN

3- Kemal DERVİŞ

4- İlhan Kesici

5- Soli ÖZEL

6-   Nuray Mert

7- Ahmet Üzümcü

8- Mesut Yılmaz

9- Selin Sayek Böke

10- Gönenç Gürkaynak ve suça karıştığı tespit edilen diğer kişiler.

S u ç:  Suç Örgütüne Üye Olma TCK 220. Md, Temel Millî Yararlara Karşı Faaliyette Bulunmak İçin Yarar Sağlama TCK 305. Md

A ç ı k l a m a l a r:

Son günlerde basına yansıdığı üzere adına Bilderberg toplantıları denilen organizasyon bu yıl 11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Avusturya’da yapılacaktır. Bu yıl yapılacak toplantıya, ABD’nin IŞİD’le Mücadele Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi John Allen, Danimarka İstihbarat Servisi Direktörü Thomas Ahrenkiel, Avrupa Komisyonu eski Başkanı Jose Manuel Barrosso, Shell CEO’su Ben van Beurden, Carnegie Uluslararası Barış Vakfı Başkanı William Burns, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, AB Ticaret Komiseri Karel De Gucht, Hollanda Finans Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Axel Springer CEO’su Mathias Döpfner, Google Başkan Yardımcısı Regina Dugan, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Siemens Başkanı ve CEO’su Joe Kaeser, ABD’li diplomat ve siyaset bilimci Henry Kissinger, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Belçika Başbakanı Charles Michel, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Finlandiya Finans Bakanı Alexander Stubb’ın katılacağı açıklanmıştır. (http://www.ntv.com.tr/dunya/avusturyadaki-bilderberg-toplantilarina-turkiyeden-katilacak-isimler-belli-oldu,kOZXqcXRSkmcyPkZknVBFw)

Ayrıca diğer tüm katılımcı listesi de “http://www.bilderbergmeetings.org/participants.html“ internet adresindeki listede ilan edilmiştir.

Türkiye’den de bu toplantıya bu yıl  CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP’den milletvekili seçilen İlhan Kesici, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Google ve Twitter’in Türkiye’deki avukatı Gönenç Gürkaynak, gazeteciler Nuray Mert ve Soli Özel ve  Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörü Ahmet Üzümcü’nün katılacağı bu listeden anlaşılmaktadır.

Bu yıl yapılacak toplantılarda kimyasal silahlar, Rusya, Ortadoğu, İran, Yunanistan, NATO gibi gündemler olduğu da basına duyurulmuştur. (http://www.bilderbergmeetings.org/press-release.html)

Bilderberg Toplantılarının masumane tartışma toplantıları olmadığını bugün tüm dünya kamuoyu bilmektedir. 1954 yılından beri aralıksız toplanan bu oluşum, katılımcılarından da anlaşılacağı üzere tüm dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmeye çalışan Uluslararası Finans-Kapitalistlerin, yani Tekelci Şirketlerin temsilcilerini kapsamaktadır. Bu toplantıyı düzenleyenler ve katılımcılar dünya sermayesinin % 70’e yakınını elinde tutan kişilerdir. Her ne kadar bir kısım katılımcı ve idarecilerin ismi açıklansa da toplantılar gizli olarak yapılmakta ve görüşme içerikleri açıklanmamaktadır. Öyle ki toplantılarda telefon gibi haberleşme araçlarıyla bulunmak bile yasaktır. Katılımcılardan hiçbiri bu güne kadar neler konuşulduğu konusunda basına, kamuoyuna bir bilgi vermemiştir, yapılan görüşmeler hep gizli tutulmuştur.

Bildirberg isimli bu oluşum; yabancı tekelci şirketlerin (emperyalist şirketlerin) ve ABD ve AB ülkeleri gibi emperyalist devletlerin ve bunların kurmuş olduğu örgütlerin güdümünde ve yönetiminde olan gizli bir yapılanma, teşkilattır. Bu yapılanma temsil ettiği şirket ve devletler namına diğer yabancı ülkelerin iç işleyişine müdahale etmekte ve yön vermektedir. Yugoslavya, Irak, Libya, Suriye ve benzeri ülkelerde iç savaşların çıkması ve ülke bütünlüğünün bozulması konusunda pay sahibidirler. Bu nedenle bu oluşum bir suç örgütüdür.

Basına açıklanan gündem maddelerinden bile “toplantı” adı taşıyan bu yapılanmanın amacı ve faaliyet alanı açığa çıkmaktadır. Yunanistan’dan İran’a, Rusya’ya ve tüm Ortadoğu’ya kadar bütün coğrafyalardaki siyasi ve ekonomik düzen, bu emperyalist şirketlerin aldıkları karara göre şekillendirilmek istenmektedir. Yönetimini ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA)’nın yaptığı bu organizasyon, Türkiye gibi ülkeler için projeler belirlemekte ve katılımcılar, üyeleri aracılığıyla bu projeleri hayata geçirmektedir.

Bunun için de Türkiye’nin de içinde bulunduğu birçok ülkeden temsilci ve üyeleri vardır. Şüpheliler olarak bir kısmını verdiğimiz kişiler Türkiye’den bu toplantılara katılarak bu örgütlenmede alınan kararlar neticesinde Türkiye’nin ekonomik ve siyasi olarak konumlandırılmasını sağlamışlardır. Son 50 yıl boyunca Türkiye’yi yönetenlerin çoğunluğu, Ali Babacan, Kemal Derviş, Erdal İnönü, Hikmet Çetin, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit, İsmail Cem, Ümit Boyner, Fehmi Koru, Gazi Erçel gibi isimler ya bu yapıya üye olmuş, ya da toplantılarına katılmış kişilerdir.

Ayrıca 2004 yılından beri bu toplantıya katılan Türkiye’nin önemli tekelci sermayedarlarından Mustafa Koç, bu oluşumun yönetici komitesinde yer almakta, bunun yanında Ahmet Üzümcü, Ali Babacan, Soli Özel gibi kişiler de daimi olarak bu toplantılarda bulunmaktadırlar.

Sınıraşan Örgütlü Suçlara Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesi madde 2-a’ya göre; “Örgütlü suç grubu” doğrudan veya dolaylı olarak mali veya diğer bir maddi çıkar elde etmek amacıyla belli bir süreden beri var olan ve bu Sözleşmede belirtilen bir veya daha fazla ağır suç veya yasadışı eylemi gerçekleştirmek amacıyla birlikte hareket eden, üç veya daha fazla kişiden oluşan yapılanmış bir grup anlamına gelmektedir. (Kanun No: 4800 Kabul Tarihi: 30.01.2003)

Türk Ceza Kanunu 220/1. maddesinde de örgütlü suç; “Kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kuranlar veya yönetenler, örgütün yapısı, sahip bulunduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaç suçları işlemeye elverişli olması halinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, örgütün varlığı için üye sayısının en az üç kişi olması gerekir.” şeklinde tanımlanmıştır.

Dolayısıyla bu yapının bu yasal tanımlarda belirtildiği şekliyle bir suç örgütü olduğu açıktır. Zira sayısı birkaç yüz kişiyi geçmeyen tekelci boyut kazanmış uluslararası şirketlerin ve dünyada hegemonya kurmak isteyen ABD ve AB ülkelerinin çıkarları doğrultusunda hareket edilmekte, üyeler eliyle diğer ülke politikalarına yön verilmektedir. Bu yapılırken de dünya ölçeğinde tekelleşmiş şirketlerin tüm maddi olanakları kullanılmaktadır.

Bu suç örgütüne dahil olan şüpheli konumdaki Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları da bu uluslararası örgütlü yapıdan aldıkları talimatlarla Türk Halkının çıkarları yerine bu şirket ve ülkelerin çıkarları doğrultusunda hareket ederek Türk Ceza Kanun madde 305’te belirtilen “Temel millî yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama” suçunu işlemektedirler.

“Temel millî yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama” başlıklı Türk Ceza Kanunu Madde 305- “(1) (Değişik fıkra: 29.6.2005 – 5377/38 md.) Temel millî yararlara karşı fiillerde bulunmak maksadıyla veya bu nedenle, yabancı kişi veya kuruluşlardan doğrudan doğruya veya dolaylı olarak kendisi veya başkası için maddi yarar sağlayan vatandaşa ya da Türkiye’de bulunan yabancıya, üç yıldan on yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adlî para cezası verilir. Yarar sağlayan veya vaat eden kişi hakkında da aynı cezaya hükmolunur.

(2) (Değişik fıkra: 29.6.2005 – 5377/38 md.) Fiilin savaş sırasında işlenmiş olması hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(3) Suç savaş hali dışında işlendiği takdirde, bu nedenle kovuşturma yapılması Adalet Bakanının iznine bağlıdır.

(4) Temel milli yararlar deyiminden; bağımsızlık, toprak bütünlüğü, milli güvenlik ve Cumhuriyetin Anayasada belirtilen temel nitelikleri anlaşılır.” şeklinde düzenlenmiştir.

Sonuç ve İstem: Belirtilen nedenlerle uluslararası gizli bir suç örgütünden talimat alan, ellerindeki maddi olanakları ve devlet yönetimindeki mevkilerini kullanarak ulusal çıkarlarımıza aykırı hareket eden şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmasını ve kamu davası açılmasını vekaleten talep ederiz.12.06.2015

Suç Duyurusunda Bulunan   HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ     Vekilleri

Av. Metin BAYYAR    Av. Sait KIRAN           Av. Ayça ALPEL        Av. Doğan ERKAN

 ------------------------------------


2015 yılı Türkiye'den ve dünyadan Bilderberg icin 'secilen üyeler
Önümüzdeki hafta Bilderberg toplantılarına katılacak Türk bilim! ve ilim! adamlarının ve kadınlarının da dahil olduğu listedir...
Soli Özel,
Nuray Mert,
Gönenç Gürkaynak,
 İlhan Kesici
Mustafa Koç,
Ahmet Üzümcü
Selina Sayek Böke
bu yılın 'seçilmişleri' ...
Castries, Henri de Chairman and CEO, AXA Group FRA
Achleitner, Paul M. Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank AG DEU
Agius, Marcus Non-Executive Chairman, PA Consulting Group GBR
Ahrenkiel, Thomas Director, Danish Intelligence Service (DDIS) DNK
Allen, John R. Special Presidential Envoy for the Global Coalition to Counter ISIL, US Department of State USA
Altman, Roger C. Executive Chairman, Evercore USA
Applebaum, Anne Director of Transitions Forum, Legatum Institute POL
Apunen, Matti Director, Finnish Business and Policy Forum EVA FIN
Baird, Zoë CEO and President, Markle Foundation USA
Balls, Edward M. Former Shadow Chancellor of the Exchequer GBR
Balsemão, Francisco Pinto Chairman, Impresa SGPS PRT
Barroso, José M. Durão Former President of the European Commission PRT
Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP FRA
Benko, René Founder, SIGNA Holding GmbH AUT
Bernabè, Franco Chairman, FB Group SRL ITA
Beurden, Ben van CEO, Royal Dutch Shell plc NLD
Bigorgne, Laurent Director, Institut Montaigne FRA
Boone, Laurence Special Adviser on Financial and Economic Affairs to the President FRA
Botín, Ana P. Chairman, Banco Santander ESP
Brandtzæg, Svein Richard President and CEO, Norsk Hydro ASA NOR
Bronner, Oscar Publisher, Standard Verlagsgesellschaft AUT
Burns, William President, Carnegie Endowment for International Peace USA
Calvar, Patrick Director General, DGSI FRA
Castries, Henri de Chairman, Bilderberg Meetings; Chairman and CEO, AXA Group FRA
Cebrián, Juan Luis Executive Chairman, Grupo PRISA ESP
Clark, W. Edmund Retired Executive, TD Bank Group CAN
Coeuré, Benoît Member of the Executive Board, European Central Bank INT
Coyne, Andrew Editor, Editorials and Comment, National Post CAN
Damberg, Mikael L. Minister for Enterprise and Innovation SWE
De Gucht, Karel Former EU Trade Commissioner, State Minister BEL
Dijsselbloem, Jeroen Minister of Finance NLD
Donilon, Thomas E. Former U.S. National Security Advisor; Partner and Vice Chair, O’Melveny & Myers LLP USA
Döpfner, Mathias CEO, Axel Springer SE DEU
Dowling, Ann President, Royal Academy of Engineering GBR
Dugan, Regina Vice President for Engineering, Advanced Technology and Projects, Google USA
Eilertsen, Trine Political Editor, Aftenposten NOR
Eldrup, Merete CEO, TV 2 Danmark A/S DNK
Elkann, John Chairman and CEO, EXOR; Chairman, Fiat Chrysler Automobiles ITA
Enders, Thomas CEO, Airbus Group DEU
Erdoes, Mary CEO, JP Morgan Asset Management USA
Fairhead, Rona Chairman, BBC Trust GBR
Federspiel, Ulrik Executive Vice President, Haldor Topsøe A/S DNK
Feldstein, Martin S. President Emeritus, NBER; Professor of Economics, Harvard University USA
Ferguson, Niall Professor of History, Harvard University, Gunzberg Center for European Studies USA
Fischer, Heinz Federal President AUT
Flint, Douglas J. Group Chairman, HSBC Holdings plc GBR
Franz, Christoph Chairman of the Board, F. Hoffmann-La Roche Ltd CHE
Fresco, Louise O. President and Chairman Executive Board, Wageningen University and Research Centre NLD
Griffin, Kenneth Founder and CEO, Citadel Investment Group, LLC USA
Gruber, Lilli Executive Editor and Anchor “Otto e mezzo”, La7 TV ITA
Guriev, Sergei Professor of Economics, Sciences Po RUS
Gürkaynak, Gönenç Managing Partner, ELIG Law Firm TUR................................
Gusenbauer, Alfred Former Chancellor of the Republic of Austria AUT
Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University NLD
Hampel, Erich Chairman, UniCredit Bank Austria AG AUT
Hassabis, Demis Vice President of Engineering, Google DeepMind GBR
Hesoun, Wolfgang CEO, Siemens Austria AUT
Hildebrand, Philipp Vice Chairman, BlackRock Inc. CHE
Hoffman, Reid Co-Founder and Executive Chairman, LinkedIn USA
Ischinger, Wolfgang Chairman, Munich Security Conference INT
Jacobs, Kenneth M. Chairman and CEO, Lazard USA
Jäkel, Julia CEO, Gruner + Jahr DEU
Johnson, James A. Chairman, Johnson Capital Partners USA
Juppé, Alain Mayor of Bordeaux, Former Prime Minister FRA
Kaeser, Joe President and CEO, Siemens AG DEU
Karp, Alex CEO, Palantir Technologies USA
Kepel, Gilles University Professor, Sciences Po FRA
Kerr, John Deputy Chairman, Scottish Power GBR
Kesici, Ilhan MP, Turkish Parliament TUR..............................
Kissinger, Henry A. Chairman, Kissinger Associates, Inc. USA
Kleinfeld, Klaus Chairman and CEO, Alcoa USA
Knot, Klaas H.W. President, De Nederlandsche Bank NLD
Koç, Mustafa V. Chairman, Koç Holding A.S. TUR.............................
Kogler, Konrad Director General, Directorate General for Public Security AUT
Kravis, Henry R. Co-Chairman and Co-CEO, Kohlberg Kravis Roberts & Co. USA
Kravis, Marie-Josée Senior Fellow and Vice Chair, Hudson Institute USA
Kudelski, André Chairman and CEO, Kudelski Group CHE
Lauk, Kurt President, Globe Capital Partners DEU
Lemne, Carola CEO, The Confederation of Swedish Enterprise SWE
Levey, Stuart Chief Legal Officer, HSBC Holdings plc USA
Leyen, Ursula von der Minister of Defence DEU
Leysen, Thomas Chairman of the Board of Directors, KBC Group BEL
Maher, Shiraz Senior Research Fellow, ICSR, King’s College London GBR
Markus Lassen, Christina Head of Department, Ministry of Foreign Affairs, Security Policy and Stabilisation DNK
Mathews, Jessica T. Distinguished Fellow, Carnegie Endowment for International Peace USA
Mattis, James Distinguished Visiting Fellow, Hoover Institution, Stanford University USA
Maudet, Pierre Vice-President of the State Council, Department of Security, Police and the Economy of Geneva CHE
McKay, David I. President and CEO, Royal Bank of Canada CAN
Mert, Nuray Columnist, Professor of Political Science, Istanbul University TUR................................
Messina, Jim CEO, The Messina Group USA
Michel, Charles Prime Minister BEL
Micklethwait, John Editor-in-Chief, Bloomberg LP USA
Minton Beddoes, Zanny Editor-in-Chief, The Economist GBR
Monti, Mario Senator-for-life; President, Bocconi University ITA
Mörttinen, Leena Executive Director, The Finnish Family Firms Association FIN
Mundie, Craig J. Principal, Mundie & Associates USA
Munroe-Blum, Heather Chairperson, Canada Pension Plan Investment Board CAN
Netherlands, H.R.H. Princess Beatrix of the NLD
O’Leary, Michael CEO, Ryanair Plc IRL
Osborne, George First Secretary of State and Chancellor of the Exchequer GBR
Özel, Soli Columnist, Haberturk Newspaper; Senior Lecturer, Kadir Has University TUR..................
Papalexopoulos, Dimitri Group CEO, Titan Cement Co. GRC
Pégard, Catherine President, Public Establishment of the Palace, Museum and National Estate of Versailles FRA
Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute USA
Petraeus, David H. Chairman, KKR Global Institute USA
Pikrammenos, Panagiotis Honorary President of The Hellenic Council of State GRC
Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc. CAN
Rocca, Gianfelice Chairman, Techint Group ITA
Roiss, Gerhard CEO, OMV Austria AUT
Rubin, Robert E. Co Chair, Council on Foreign Relations; Former Secretary of the Treasury USA
Rutte, Mark Prime Minister NLD
Sadjadpour, Karim Senior Associate, Carnegie Endowment for International Peace USA
Sánchez Pérez-Castejón, Pedro Leader, Partido Socialista Obrero Español PSOE ESP
Sawers, John Chairman and Partner, Macro Advisory Partners GBR
Sayek Böke, Selin Vice President, Republican People’s Party TUR..........................
Schmidt, Eric E. Executive Chairman, Google Inc. USA
Scholten, Rudolf CEO, Oesterreichische Kontrollbank AG AUT
Senard, Jean-Dominique CEO, Michelin Group FRA
Sevelda, Karl CEO, Raiffeisen Bank International AG AUT
Stoltenberg, Jens Secretary General, NATO INT
Stubb, Alexander Prime Minister FIN
Suder, Katrin Deputy Minister of Defense DEU
Sutherland, Peter D. UN Special Representative; Chairman, Goldman Sachs International IRL
Svanberg, Carl-Henric Chairman, BP plc; Chairman, AB Volvo SWE
Svarva, Olaug CEO, The Government Pension Fund Norway NOR
Thiel, Peter A. President, Thiel Capital USA
Tsoukalis, Loukas President, Hellenic Foundation for European and Foreign Policy GRC
Üzümcü, Ahmet Director-General, Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons INT
Vitorino, António M. Partner, Cuetrecasas, Concalves Pereira, RL PRT
Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB SWE
Weber, Vin Partner, Mercury LLC USA
Wolf, Martin H. Chief Economics Commentator, The Financial Times GBR
Wolfensohn, James D. Chairman and CEO, Wolfensohn and Company USA
Zoellick, Robert B. Chairman, Board of International Advisors, The Goldman Sachs Group

Hüseyin Öklem

17 Haziran 2015 Çarşamba

AKP, neden meşru değildir?




Ahmet Davutoğlu, yine temelsiz iddialarla süslü bir konuşma yaptı. Yanlışları düzeltmek bizim işimiz..

DAVUTOĞLU: Bizimle koalisyon kurmaya niyet edecek olanlar ya da bu düşünce içinde olanlara ilk çağrımız, yumruklarını çözsünler, silâhlarını, baltalarını gömsünler. Yumruklarınızı çözün, bu ülkenin geleceğini hep beraber konuşalım.

YORUM: Başbakan, siyasi rakiplerinin, kendilerine yumruk gösterdiğini kabul ediyor. Sormak gerekir; bugüne kadar muhalefeti az mı yumrukladınız? Ergenekon, Balyoz ve Casusluk diye subaylara ve aydınlara az mı kumpas kurdunuz? Az mı muhalif genç öldürttünüz? Şimdi kimsenin sizinle koalisyon kurmak istemediğini görüyorsunuz ama bunu da ters çevirerek anlatıyorsunuz.

*  *  *

DAVUTOĞLU: Tartışmasız şekilde AK Parti’nin en büyük övünç duyduğu husus olarak dikkatinizi çekmek istiyorum; bizim dönemimizde demokrasi işletilmiş, millî iradenin tecellisi konusunda AK Parti iktidarının sağladığı imkânlarla seçimler gerçekleştirilmiştir.

YORUM:: Davutoğlu, neredeyse, “Çok partili siyasi hayata geçişi de biz başlattık” diyecek! AKP, demokrasiyi, devlet imkânlarını parti çıkarları için kullanmak ve seçmene rüşvet vermek zannediyor. Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı bırakıp, devlet parasıyla iktidar partisi lehine kampanya yaptığı bir seçim meşru olabilir mi? Bir terör örgütüne teslim edilen bölgede yapılan seçim, meşru olabilir mi? Hangi millî irade?

DAVUTOĞLU:: Şu anda Türk siyasetini yönlendirme, yönetme kapasitesine, hükümet etme anlamında da en kapsamlı meşruiyete sahip parti, yegâne parti AK Parti’dir.

YORUM: Seçim bildirgenizde, “Anayasa’da etnik vurgu olmayacak” diyerek “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türk’tür” maddesini kaldıracağınızı vaat etmediniz mi? Bir il başkanınız, “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk” demedi mi? Türklüğü kabul etmeyenlerin, “Türk siyaseti”ni yönlendirmeye ne hakkı olabilir? “Türk Milleti”ni reddedenlerin meşruiyeti de yoktur.

* * *

DAVUTOĞLU:: Orta Doğu’daki halklar, Türkiye’nin başarı hikâyelerinden de esinlenip “Arap Baharı” olarak adlandırılan gelişmeleri başlattı. Türkiye’deki onurlu duruşun etkilerinden ve bunun getirdiği sonuçlardan korkan, çekinen çevreler, Orta Doğu’daki demokrasi rüzgârının önünü kestiler.

YORUM:Araplar, Türkiye’yi örnek almadı. AKP iktidarı, ABD’nin koordinatörlüğünde İslâm Dünyası’ndaki sivil toplum kuruluşlarını 2005 yılında İstanbul’da topladı. Bu örgütlere Amerikan parası dağıtıldı. Yani Arap Baharı, bir CIA operasyonudur. Ancak Mısır’da hareket kontrolden çıkınca darbeyle bastırıldı.

DAVUTOĞLU:: Bu mesele, 100 yıl sonra yazıldığında Türkiye’deki demokrasi rüzgârının, Orta Doğu’daki demokrasi rüzgârıyla nasıl bütünleşik yürüdüğünü ama nasıl Orta Doğu’daki demokrasi rüzgârını kesenlerin Türkiye’de demokrasiye darbe vurmak için ne plânlar yaptığını açık bir şekilde görecekler.

YORUM:: Bu mesele 100 yıl sonra; “Tayyip Erdoğan, kendisine ABD Başkanı tarafından verilen ve Türkiye dahil 22 İslam ülkesinin haritasını değiştirmeyi öngören Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanlığı görevini bir an için unutarak ‘Müslüman Kardeşler Enternasyonali’ kurmaya heves etti. ABD ise hem Arap Baharı’nı sona erdirdi hem de AKP iktidarını, kurduğu IŞİD, El Nusra gibi örgütlere lojistik destek vermesini sağlayıp, Libya ve Suriye’yi parçalamaya, Suriye’nin kuzeyinde Türkmenlerin tasfiyesi ile bir Kürt koridoru açtıracak operasyonları desteklemeye, Güneydoğu’da “alan hâkimiyeti”ni terör örgütüne bırakarak, kantonlar kurdurmaya ve seçimlerde PKK’nın barajı aşmasını sağlamaya, böylece Büyük Kürdistan’ın sınırlarını çizmeye, bir taraftan da karnını doyurduğu Türkleri önce “Yeni Osmanlı” sonra “Yeni Türkiye” diye aldatarak, sınırların olmadığı, özerk bölgelerden oluşan, İsrail’in yönettiği bir Orta Doğu Konfederasyonu kurmaya mecbur ve memur etti” diye yazılacak..